به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، شیری رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خدابنده گفت: استحکامبخشی، مقاومسازی دیوارها، نماسازی، تعویض آجرهای فرسوده در بخشهایی از پشتبام و دیوارهای محوطه بهعنوان بخشی از پروژه عمارت تاریخی دانشور کرسف بهصورت مشارکتی توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان و مالک پروژه مرمت شد.
او بااشاره به پروژه مشارکتی خانه تاریخی، افزود: از شاخصههای مربوط به این عمارت تاریخی میتوان به تزئینات چوبی مانند در و پنجره، آجرکاری و ... اشاره کرد که در نوع خود کمنظیر است.
رئیس اداره میراثفرهنگی خدابنده ادامه داد: امسال با صرف اعتباری بالغبر 500 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی، عملیات بازسازی و مرمت بخشی از این بنا انجام شد.
شیری ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از سیاستهای اصلی ادارهکل میراثفرهنگی استان زنجان، صیانت و معرفی میراث تاریخی و فرهنگی است، در همین راستا با فراهمسازی شرایطی مناسب جهت حفظ، مرمت و احیاء آثار تاریخی و همچنین معرفی جامع آنها سعی در تکمیل رسالت خود در این مسیر دارد.
او گفت: مرمت بناهای تاریخی کاری مستمر بوده و بر اساس اولویت بناهای در معرض خطر عملیات نجاتبخشی و استحکامبخشی آنها ادامه دارد.
رئیس اداره میراثفرهنگی خدابنده بابیان اینکه در راستای مرمت خانههای تاریخی، بخشی از آن ها در شرایط خاص برای تغییر کاربریهای مناسب در اختیار بخش خصوصی نیز قرار دادهشده است، افزود: خانههای تاریخی بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی کشور را تشکیل میدهند و تخریب آن ها از میان رفتن شناسنامه فرهنگی و هویت تاریخی است.
عمارت تاریخی دانشور کرسف (جهانشاه خان امیر افشار) واقع در خدابنده، بخش مرکزی، شهر کرسف، محدوده جنوبی بافت قدیم شهر، مجاور باغات جنوبی شهر به شماره ۳۲۶۸۱ مورخ ۱۳۹۸ به ثبت ملی رسیده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان