در آزمایشگاه زیرزمینی بزرگ دانشگاه تورنتو، یک گروه از متخصصین سیاسی برجسته، مهندسین نرمافزار و هککنندگان اینترنتی در کنار هم گرد آمدهاند تا از طریق تولید یک ابزار رایانهای، کاربران اینترنت در سراسر جهان را یاری کنند تا با عبور از سد سانسور و فیلترینگ از مزایای تبادل آزاد اطلاعات در دنیای اینترنت بهرهمند شوند. به گفته مقامات دانشگاه تورنتو، این نرمافزار که مراحل پایانی تکمیل خود را می گذارند کاملترین و پیشرفتهترین نمونه تولیدشده در اینزمینه بوده و به استفادهکنندگان اینترنت در کشورهای مقصد این امکان را میدهد تا با پیشدستی نسبت به فیلترینگ به وبسایتهای مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از خبرگزاری سلام، این نرمافزار که «سی-فون» نامگذاری شده روز جمعه رسما از سوی دانشگاه تورنتو معرفی خواهد شد. به گفته رونالد دیبرت مدیر لابراتوآر فنی این دانشگاه، سیفون یک نرمافزار بسیار پییچیده و هوشمند است و تنها نگرانی که از عرضه آن وجود دارد ایناست که دولتها با دستیابی به تکنولوژی استفاده شده در طراحی آن اقدام به پیچیدهتر کردن اقدامات محدودکننده خود نمایند.
ماه گذاشته سازمان ملل اقدام به انتشار گزارشی کرد که برمبنای آن بسیاری از حکومتهای خودکامه در آسیا و خاورمیانه محدوده سانسورهای اینترنتی را از وبسایتهای خبری و پورنوگرافی فراتر برده و بسیاری از سایتهای پزشکی، مذهبی، مطالعاتی و نیز وبلاگها را نیز مشمول فیلترینگ ساختهاند.
به عقیده دیبرت تولید سی-فون این امید را در فعالان حقوق بشر زنده میکند که مردم در کشورهایی که آزادی بیان واقعی در آنها وجود ندارد بتوانند از طریق اینترنت خواستهها و دردهایشان را به گوشه بقیه مردم جهان برسانند.
مطابق گزارش هرالدتریبیون، این نرمافزار از طریق سایت psiphon.civisec.org برای کاربران اینترنت در کشورهای آزاد قابل دسترسی بوده و سپس از طریق ارتباطات بینکامپیوتری در نقاط مختلف جهان به کشورهایی که سانسور در آنها وجود دارد نیز راه خواهد یافت.